Our Phone Number: 053 730 821 Our Email Address: steunpunt@welzijn.net

Worden we Oost-Vlaams energieambassadeur?

Worden we Oost-Vlaams energieambassadeur?

22 mei 2019 om 11:15 by Peter Dauwe

Bedrijven uit de regio Aalst kunnen voortaan fiks besparen op hun transportkosten, werkuren (files in de binnenstad, enz.) én CO2-uitstoot. Bovendien bevorderen ze de werkgelegenheid in de sociale economie.

Met deze nieuw project van de fietskoerierdienst Snel&Wel hebben wij ons met Steunpunt Welzijn kandidaat ‘Energie-ambassadeur Oost-Vlaanderen’ gesteld.

Er is een grote nood, mede om redenen van leefbaarheid van de binnenstad, naar vervoersalternatieven wat het lokaal klein en middelgroot vrachtvervoer betreft. Onze gloednieuwe cargofiets heeft een laadvermogen van maar liefst 150 kilogram. Daar krijg je al wat in! Door deze maximaal te gebruiken kunnen we met z'n allen heel wat CO2-uitstotende energie besparen. En onder ons gezegd en gezwegen: ook de portemonnee vaart er wel bij.

Aalst is de eerste stad waar dit alternatief aangeboden wordt. Het is daarmee een pilootproject. Vanuit de dagelijkse praktijk kunnen we samen met de lokale handelaars aantonen dat energiebewust transport haalbaar is én rendeert. We hopen hiermee op de erkenning van het Oost-Vlaams provinciebestuur.

Mocht je het je afvragen:
Levering in de binnenstad van goederen vanuit ons óf een ander depot? Ophaling van goederen in de stad en opslag bij ons? Een vaste leverronde? Dringend vervoer nodig? Alle opties zijn mogelijk!

Ondernemers en particulieren kunnen rekenen op een flexibele dienstverlening op maat. Neem vandaag nog contact op: meer info.

Tags:

Close