Our Phone Number: 053 730 821 Our Email Address: steunpunt@welzijn.net

De gereglementeerde burger

De gereglementeerde burger

16 november 2016 by Peter Dauwe 0 comments

Er zal wel een goede reden voor zijn, maar in de politiezone Zottegem-Herzele-Sint-Lievens-Houtem mag sinds dit jaar niet meer na 19u grasgemaaid (voorheen tot 22u) maar als compensatie mag wel de zondagvoormiddag (van 10 tot 12u).

Dit laatste tenminste als er geen duivenvluchten in de gemeente gepland zijn. Hiervoor dient de bevolking de website van de Belgische Duivenbond te raadplegen. Goed om weten is dat de administratieve (GAS-)boetes verhoogd zijn van 175 tot 350 euro. Politiecommissaris Willy Vinck stelt gerust: ‘Het is vooral preventief bedoeld om rust en vrede te bewaren en om als eventuele stok achter de deur te gebruiken bij ernstige conflicten.’

‘Ernstige conflicten’. Stellen we ons bijv. de kleuters voor die na het ‘verhaaltje voor het slapengaan’ wenend de grasmaaier van de buur overstemmen, waardoor deze halverwege de maaibeurt wacht tot zondag. Evenwel krijgt daarmee de reisduiven-wedstrijd een onverwachte wending. Je zal maar een prijsduif hebben die wacht tot na het grasmaaien om naar het baasje terug te keren. Hoe vechten de buur van de kleuters, de maaibuur en de duivenbuur zo’n ernstig conflict uit? Gelukkig is er het GAS-reglement met de stok achter de deur.

Tags:

Comments

Leave a comment!

Italic en bold

*Dit is italic*, en _dit ook_.
**Dit is bold**, en __dit ook__.

Links

Dit is een link naar [Procurios](http://www.procurios.nl).

Lijsten

Een lijst met bullets kan worden gemaakt met:
- Min-tekens,
+ Plus-tekens,
* Of een asterisk.

Een genummerde lijst kan worden gemaakt met:
1. Lijst-item nummer 1.
2. Lijst-item nummer 2.

Quote

Onderstaande tekst vormt een quote:
> Dit is de eerste regel.
> Dit is de tweede regel.

Code

Er kan een blok met code worden geplaatst. Door voor de tekst vier spaties te plaatsen, ontstaat een code-block.

Close