Our Phone Number: 053 73 08 21 Our Email Address: steunpunt@welzijn.net

NIEUWS

RSS icon linking to RSS overview

Welzo: laat welzijn niet vallen

Ooit stond ‘welzijn’ tegenover ‘welvaart’, dit onder het motto ‘een mens leeft niet van geld alleen’. Vandaag geeft het beleid de indruk dat ‘welzijn’ helemaal los staat van wonen, werken, cultuur, mobiliteit,…

De minister of schepen van Welzijn is niet bevoegd voor sociale woningen, leefbaar werk, bibliotheken, verenigingen, files, openbaar vervoer. Nochtans heeft dit allemaal wel degelijk effect op ons aller welzijn. Alsof we ‘welzijn’ altijd maar willen minimaliseren. Vroeger als kleine rechtzetting bij de ongebreidelde economische expansie ten koste van de leefbaarheid, vandaag verengen we ‘welzijn’ tot zorg en hulp aan de meest kwetsbaren, met hooguit enkele preventiecampagnes er bovenop.
Deze Welzo wil ‘welzijn’ van onder het stof halen. De zogeheten welzijnssector doet goed werk maar de functie van ‘laatste hulp bij ongevallen’ legt alleen maar nog meer de vinger op de wonde van allerlei on-welzijn.

Welzo 80

Campagne Impuls 800.000

In samenwerking met de Koning Boudewijnstichting lanceert Steunpunt Welzijn 'Impuls 800.000': 800.000 km. minder CO2 en fijn stof in de lucht maar werk voor 20 fietskoeriers. Als u uw steentje wil bijdragen kan dat fiscaal aftrekbaar.

Lees er alles over op: http://www.welzijn.net/giften.

Meervoud, blog van Steunpunt Welzijn

U verwacht niet anders. Steunpunt Welzijn vzw kijkt met grote ogen naar wat er rondom gebeurt. Soms klimmen we in de digitale pen. Dan lees je het in Meervoud, onze blog.

Je vindt de blog Meervoud hier. Tip: klik op het icoontje rechts en open de RSS Feed.

Wil je reageren? Fijn.

Zie ook: Nieuws - aankondigingen

Close