Our Phone Number: 053 73 08 93 Our Email Address: steunpunt@welzijn.net

Co-creatief project werd handleiding voor samenwerking bedrijven en sociale economie

Co-creatief project werd handleiding voor samenwerking bedrijven en sociale economie

7 mei 2019 om 10:07 by Mathias Van der Borght

IMG_7573.jpg

Gedeputeerde Kurt Moens (Economie): “Het project ‘Sociaal Werk, Druk Werk!’ is een mooi voorbeeld hoe vanuit een innovatief idee een co-creatie ontstaat tussen de fietskoerierdienst ‘Snel&Wel’ en twee Oost-Vlaamse drukkerijen.

In tijden van grote economische en maatschappelijke uitdagingen is samenwerking tussen bedrijven en partners die duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen, aangewezen.

Het Provinciebestuur speelt hierop in.  De projectsubsidies die samenwerking tussen reguliere en sociale-economie-ondernemingen stimuleren, hebben innovatie en professionalisering als doel.

Het project ‘Sociaal Werk, Druk Werk!’  beantwoordt aan deze voorwaarden. Het is een mooi voorbeeld hoe vanuit een innovatief idee een co-creatie ontstaat tussen de fietskoerierdienst ‘Snel&Wel’ en twee Oost-Vlaamse drukkerijen.

En vooral, hoe dit resulteert in een samenwerking op langere termijn.

Ben je benieuwd naar de resultaten van dit waardevolle project?

De brochure levert heel wat ‘tips en tricks’ voor een duurzaam samenwerkingsverband. Het is een handige leidraad die in de vorm van een zeven-stappenplan bruikbaar is voor nog meer samenwerking tussen alle ondernemingen.

Wedden dat je na het doornemen van de brochure heel wat inspiratie hebt?

Info en bestellen

Leden van Steunpunt Welzijn kunnen de brochure kosteloos afhalen in onze kantoren (Aalst en Oudenaarde) – levering is mogelijk tegen verzendingskost.
Andere belangstellenden: 10 EUR/ex., verzendingskost inbegrepen.
Bestellen kan via e-mail naar steunpunt@welzijn.net

Tags:

Repair Café Aalst

Is je fiets, lievelingsjurk, broodrooster of parelkrans stuk? Niet getreurd! Repair Café Aalst geeft spullen een tweede leven. Het is een gratis ‘repareerbijeenkomst’. Jij brengt te herstellen spullen mee, samen bekijken we hoe ze te herstellen.

Telkens van 11u tot 16.30u (laatste inschrijving tot 15u)

Zaterdag 14 december 2019

't Gasthuys, Oude Vismarkt, Aalst

https://www.inkleur.be/repaircafeaalst

Vind een Repair Café in je buurt of wereldwijd: https://repaircafe.org/

___________________________________________________________________________________________________________________________________________

Zaalverhuur in Het Wereldhuis

Het Wereldhuis is met het kLETScafé, Zanzibar en grote leskeuken een ontmoetingsplek in Aalst waar iedereen welkom is voor een babbel of een gezamenlijke activiteit. De boekingen voor 2019 lopen op dit moment vlotjes binnen. Wil je zelf iets organiseren? We overlopen nog even het aanbod …
Wij stellen onze ruimtes ook ter beschikking van andere verenigingen, commerciële organisaties of privé-personen om deze te vullen met allerlei activiteiten, feesten, vergaderingen, workshops, bijeenkomsten,…

Het Kletscafé vormt het kloppend hart van Het Wereldhuis en kan dienen als foyer en ontmoetingsruimte. Het kan gehuurd worden voor vergaderingen, ontmoetingsmomenten of andere activiteiten in beperkte kring.
De Zanzibar is een 125 m² polyvalente zaal met retro karakter. Geschikt voor evenementen, recepties, workshops, vergaderingen, teambuildings, presentaties, aperitiefconcerten…
De keuken is ideaal om een kookworkshop te geven, maar kan ook gehuurd worden in combinatie met de Zanzibar of het Kletscafé voor andere gelegenheden.
We hebben ook een extra vergaderzaaltje voor kleine groepen.

Al onze ruimten worden aan voordelige prijzen verhuurd. Wij voorzien ook in het nodige drankaanbod. De Parking Keizerhallen bevindt zich op een boogscheut van het Wereldhuis. Daar kan je ’s avonds gratis parkeren.
Indien je interesse hebt of meer informatie zouden wil, aarzel niet om contact te nemen!

Ik heb interesse

___________________________________________________________________________________________________________________________________________

Close