Our Phone Number: 053 73 08 93 Our Email Address: steunpunt@welzijn.net

Oproep - geef het virus geen kans!

Oproep - geef het virus geen kans!

18 september 2020 om 17:39 by Peter Dauwe

Corona... Samen verantwoordelijk zijn nu is morgen mensen helpen overleven. 

In een gezamenlijke boodschap roepen het bouwbedrijf Prenovatie en vzw Steunpunt Welzijn (beide genomineerd als duurzame held) op: laat de inspanningen niet vergeefs zijn.

Zoals zovelen hebben ook wij, een Aalsters bedrijf en vzw, ons dit jaar ingezet om mensen te helpen in deze moeilijke Corona-tijden. De stad Aalst draagt ons daarom voor in het kader van de Week van de duurzame gemeente (18 – 25 september). Op https://www.duurzamegemeente.be/gemeente/aalst-2020 lees je er meer over. 

Enkele weken geleden konden we al wat opgelucht adem halen: dalende curves voor besmettingen, ziekenhuisopnames, overlijdens. Vandaag is het virus echter weer volop mensen aan het aanvallen. In angstwekkend tempo. 

Dat gaat ons naar het hart. Wij en velen met ons hebben zich sinds maart hard ingezet tegenover de gevolgen van ‘Corona’, menselijk, sociaal, economisch. 

Als genomineerde ‘duurzame helden’ smeken wij eenieder om vol te houden. We moeten echt de winter kunnen overbruggen zonder schoolsluitingen, gesloten winkeldeuren, nog scherpere keuzes tussen onze sociale contacten. Het hangt van ieder van ons af, jong of oud. Handen wassen, afstand houden, mondmaskers waar dat moet…, als we het niet blijven doen worden de gevolgen dramatisch. 

Laat ons de horror van in het voorjaar nooit meer herbeleven en laat ons daarom NU ons verstand gebruiken. 

Samen verantwoordelijk zijn nu is morgen mensen helpen overleven. 

 

Prenovatie Bvba, Kjell Premereur

Steunpunt Welzijn vzw, Peter Dauwe

Prenovatie bvba.png          steunpuntwelzijn-logo.png     HelpendeHandjes-logo-horizontaal-2.png

 

 

 

Repair Café Aalst

Is je fiets, lievelingsjurk, broodrooster of parelkrans stuk? Niet getreurd! Repair Café Aalst geeft spullen een tweede leven. Het is een gratis ‘repareerbijeenkomst’. Jij brengt te herstellen spullen mee, samen bekijken we hoe ze te herstellen.

Telkens van 11u tot 16.30u (laatste inschrijving tot 15u)

Zaterdag 14 december 2019

't Gasthuys, Oude Vismarkt, Aalst

https://www.inkleur.be/repaircafeaalst

Vind een Repair Café in je buurt of wereldwijd: https://repaircafe.org/

___________________________________________________________________________________________________________________________________________

Zaalverhuur in Het Wereldhuis

Het Wereldhuis is met het kLETScafé, Zanzibar en grote leskeuken een ontmoetingsplek in Aalst waar iedereen welkom is voor een babbel of een gezamenlijke activiteit. De boekingen voor 2019 lopen op dit moment vlotjes binnen. Wil je zelf iets organiseren? We overlopen nog even het aanbod …
Wij stellen onze ruimtes ook ter beschikking van andere verenigingen, commerciële organisaties of privé-personen om deze te vullen met allerlei activiteiten, feesten, vergaderingen, workshops, bijeenkomsten,…

Het Kletscafé vormt het kloppend hart van Het Wereldhuis en kan dienen als foyer en ontmoetingsruimte. Het kan gehuurd worden voor vergaderingen, ontmoetingsmomenten of andere activiteiten in beperkte kring.
De Zanzibar is een 125 m² polyvalente zaal met retro karakter. Geschikt voor evenementen, recepties, workshops, vergaderingen, teambuildings, presentaties, aperitiefconcerten…
De keuken is ideaal om een kookworkshop te geven, maar kan ook gehuurd worden in combinatie met de Zanzibar of het Kletscafé voor andere gelegenheden.
We hebben ook een extra vergaderzaaltje voor kleine groepen.

Al onze ruimten worden aan voordelige prijzen verhuurd. Wij voorzien ook in het nodige drankaanbod. De Parking Keizerhallen bevindt zich op een boogscheut van het Wereldhuis. Daar kan je ’s avonds gratis parkeren.
Indien je interesse hebt of meer informatie zouden wil, aarzel niet om contact te nemen!

Ik heb interesse

___________________________________________________________________________________________________________________________________________

Close