Our Phone Number: 053 73 08 93 Our Email Address: steunpunt@welzijn.net

Steunpunt Welzijn treedt toe tot Expertengroep E-inclusie

Steunpunt Welzijn treedt toe tot Expertengroep E-inclusie

24 september 2020 om 19:27 by Peter Dauwe

Het Corona-virus beperkt de sociale contacten maar wie daarbij ook nog digitale aansluiting mist heeft het extra moeilijk. Samen met Vormingplus Vlaamse Ardennen Dender, al reeds twee gemeenten (Kruisem en Gavere) als partner, met de steun ook van prof. Ilse Mariën (VUB) wil Steunpunt Welzijn wat doen aan deze dreigende vereenzaming. Rond de hele problematiek van e-inclusie is o.a. vanuit de VVSG (gemeentebesturen) een expertengroep opgericht. Steunpunt Welzijn neemt hier sinds 23 september ook aan deel.

Vereenzaming kan vele oorzaken hebben. Die dreigt in elk geval voor wie bovenop een beperkt eigen sociaal netwerk en mobiliteit ook nog eens de computer/Internet-trein gemist heeft. Dat kan te maken hebben met financiële nood maar evenzeer (ook) met onwennigheid, schrik voor het onbekende, zich te oud voelen, het nut niet inzien... Naarmate onze samenleving meer en meer gebruik maakt van digitale hulpmiddelen geraakt men dan ook achter en zelfs in de problemen.

Steunpunt Welzijn vzw plant, met medewerking van de verschillende partners, binnen de 2 jaar een tool aan te maken waarmee de sociale diensten het isolement als het ware kunnen wegsnoeien. De 'isolementsnoeiers' wil een nieuwe, eigentijdse methodiek zijn om mensen uit het isolement te halen en te houden. Het projectidee werd alvast positief onthaald bij LEADER Vlaamse Ardennen, dat in de plattelandsontwikkeling ruim aandacht schenkt aan de integratie en leefbaarheid.

De voorbereidingen leidden er alvast toe dat Steunpunt Welzijn gevraagd werd tot toetreding aan de Vlaamse Expertengroep E-inclusie. Zo kunnen we met onze lokale ervaringen bijdragen tot de ruimere ervaringsuitwisseling en visie-ontwikkeling voor en met de gemeenten.

Repair Café Aalst

Is je fiets, lievelingsjurk, broodrooster of parelkrans stuk? Niet getreurd! Repair Café Aalst geeft spullen een tweede leven. Het is een gratis ‘repareerbijeenkomst’. Jij brengt te herstellen spullen mee, samen bekijken we hoe ze te herstellen.

Telkens van 11u tot 16.30u (laatste inschrijving tot 15u)

Zaterdag 14 december 2019

't Gasthuys, Oude Vismarkt, Aalst

https://www.inkleur.be/repaircafeaalst

Vind een Repair Café in je buurt of wereldwijd: https://repaircafe.org/

___________________________________________________________________________________________________________________________________________

Zaalverhuur in Het Wereldhuis

Het Wereldhuis is met het kLETScafé, Zanzibar en grote leskeuken een ontmoetingsplek in Aalst waar iedereen welkom is voor een babbel of een gezamenlijke activiteit. De boekingen voor 2019 lopen op dit moment vlotjes binnen. Wil je zelf iets organiseren? We overlopen nog even het aanbod …
Wij stellen onze ruimtes ook ter beschikking van andere verenigingen, commerciële organisaties of privé-personen om deze te vullen met allerlei activiteiten, feesten, vergaderingen, workshops, bijeenkomsten,…

Het Kletscafé vormt het kloppend hart van Het Wereldhuis en kan dienen als foyer en ontmoetingsruimte. Het kan gehuurd worden voor vergaderingen, ontmoetingsmomenten of andere activiteiten in beperkte kring.
De Zanzibar is een 125 m² polyvalente zaal met retro karakter. Geschikt voor evenementen, recepties, workshops, vergaderingen, teambuildings, presentaties, aperitiefconcerten…
De keuken is ideaal om een kookworkshop te geven, maar kan ook gehuurd worden in combinatie met de Zanzibar of het Kletscafé voor andere gelegenheden.
We hebben ook een extra vergaderzaaltje voor kleine groepen.

Al onze ruimten worden aan voordelige prijzen verhuurd. Wij voorzien ook in het nodige drankaanbod. De Parking Keizerhallen bevindt zich op een boogscheut van het Wereldhuis. Daar kan je ’s avonds gratis parkeren.
Indien je interesse hebt of meer informatie zouden wil, aarzel niet om contact te nemen!

Ik heb interesse

___________________________________________________________________________________________________________________________________________

Close