LETS Vlaanderen vzw
U kunt de nieuwsbrief ook online bekijken
Lets Vlaanderen
E-FLASH juni

Toekomstgericht letsen met LetsC

Wil je als LETS-groep overstappen naar LetsC, maar twijfel je nog? Ben je nog niet helemaal overtuigd van de meerwaarde? Vraag je je af wat er bij een overstap allemaal komt kijken en is het wel zo makkelijk als er wordt beweerd?

In deze e-Flash gaan we dieper in op LetsC als hét platform van de LETS-gemeenschap, geven we 5 redenen om over te stappen en maken we duidelijk op welke manier we LETS-groepen hierbij ondersteunen. Een goede voorbereiding is immers het halve werk. Je staat er niet alleen voor, het LetsC Support Team staat voor je klaar.

Maak nu de overstap naar de toekomst, letsen via LetsC
is het meer dan waard!

LetsC: Wat is het?

LetsC is hét platform van de LETS-gemeenschap. Het staat voor zekerheid en duurzaamheid. LETS Vlaanderen zelf is eigenaar van de code en het programma. De ontwikkeling van LetsC gebeurt in co-creatie met de LETS-gemeenschap en houdt rekening met de bestaande noden en behoeften.

LetsC is vlot toegankelijk en flexibel. Er is een rechtlijnige zoekfunctie met lijsten en met geografische afbakening. Het is een platform op maat van de LETS-groepen met e-mailadressen, eigen nieuws, website-integratie, mogelijkheid tot aanpassingen, …

LetsC legt de focus op wat echt belangrijk is, ‘letsen’ en niet op de administratieve bijkomstigheden. Er wordt o.m. een automatisch betaalsysteem ontwikkeld zodat ledenbijdragen en/ of verzekeringspremies op een gemakkelijke en tijdbesparende manier kunnen opgevolgd en afgewerkt worden.                            

5 redenen om over te stappen naar LetsC

1) Verantwoord digitaliseren

Digitalisering biedt mogelijkheden voor een sterkere beweging. Als LETS-beweging omarmen we deze evolutie in de maatschappij, maar zijn we ons ook bewust van de uitdagingen en valkuilen. Zo zetten we in op een verantwoorde vorm van digitalisering.

Privacy is het struikelblok van de digitale wereld en één van de grote valkuilen waarin tal van platformen zich bevinden. Met LetsC gaan we voor veiligheid, zekerheid en duurzaamheid. LetsC wordt ontwikkeld en gehost binnen de Europese regelgeving. Digitale gegevens zijn sterk beveiligd en GDPR-conform.

2) Interletsen

Met LetsC is de tijd van de ingewikkelde overzettingen met verschillende tussenstappen en complexe berekeningen voorbij. Een weekendje aan zee, een specifiek en uniek object ontdekken in een andeere LETS-groep, hulp nodig bij je feestje in de Vlaamse Ardennen, ... de mogelijkheden zijn eindeloos en met LetsC doe je dit zonder enig probleem. 

LetsC is een open en toegankelijk platform. er is een groot bereik aan LETS-groepen, eenvoudige waardering van vrijwilligers, laagdrempellige interacties buiten je lokale groep, de mogelijkheid van vrijwilligersbijdragen vanuit LETS Vlaanderen. 

3) Sterk netwerk, maar toch ook authentiek

Via het LetsC-platform maak je deel uit van een groter netwerk, maar je behoudt als LETS-groep jouw lokaal en authentiek karakter. Het LetsC-platform is een platform op maat.

4) Deel van de LETS-beweging

Je bent een overtuigd letser, je gelooft in de maatschappelijke impact van LETS en wil LETS verder bekend maken bij het ruime publiek? Dan is er geen betere manier dan mee deel uit te maken van het LetsC-platform. LetsC is hét platform van de LETS-gemeenschap en brengt alle LETS-groepen samen.

5) Communicatie met LETS Vlaanderen

Met het LetsC-platform blijf je up-to-date en kan je de ontwikkelingen in het LETS-landschap op de voet volgen. Je blijft op de hoogte van alle nieuwe informatie en mist zo niets van de geplande activiteiten, infosessies, ... 

Je kan interessante artikels lezen, de handen uit de mouwen steken, genieten van vrijwilligerswaarderingen en ondersteuning. 

Laat je begeleiden bij de overstap

Met LetsC bieden we de LETS-beweging een nieuw platform en werken we in co-creatie. Concreet begeleiden we LETS-groepen bij de overstap en volgen hen na de overstap ook verder op door middel van:

  • LetsC.be: op deze website vind je een antwoord op de meest gestelde vragen
  • LetsC Support Team: geen gepast antwoord gevonden? Geen probleem, neem contact op met het LetsC Support Team via info@letsvlaanderen.be voor de verdere dispatching van de vragen
  • LetsC Adviesgroep: heb je ideeën of aanvullingen voor het platform? Geef deze gerust door aan de Adviesgroep. Zij bekijken hoe we het platform verder kunnen optimaliseren: info@letsvlaanderen.be

 

Goed voorbereid overstappen naar LetsC, zo makkelijk is het


We zorgen voor een degelijke en verzorgde migratie naar het LetsC-platform. Zo houden we rekening met de volgende stappen in het proces:
Stap 1
Gegevens worden opgeslagen en er wordt een back-up gemaakt.
Stap 2
De overstap wordt gepland en duurt maximaal 1 dag.
Stap 3
Met de nodige begeleiding en ondersteuning zorgen we ervoor dat de gegevens optimaal worden overgezet.
Stap 4
Letsers vullen hun profiel verder aan en kunnen meteen aan de slag.

Heb je nog vragen? Contacteer ons gerust voor meer gedetailleerde informatie via: info@letsvlaanderen.be

VOLG JE ONS AL OP FACEBOOK?

follow-1_w256_facebook.png

info@letsvlaanderen.be | http://www.letsvlaanderen.be/
Wellekensstraat 45 – 9300 Aalst
Vlaanderen verbeelding werkt
Online bekijken | Uitschrijven