LETS Vlaanderen vzw
U kunt de nieuwsbrief ook online bekijken
Lets Vlaanderen
E-FLASH 15 november 2019

Kom met ons mee op voor duurzaamheid!

24 november is het zover! Dan is het onze langverwachte LETS-dag in Oostende. Een dag om duurzaamheid in al haar facetten te beleven en de LETS-beweging nog sterker op de kaart te zetten. Een dag dus die je niet mag missen. We hebben een uitdagend en inspirerend programma samengesteld, voor jong en oud, voor letsers en niet-letsers.
Ontdek er meer over in deze e-flash!

Kom als Letser met de trein en krijg je treinkosten terugbetaald! Voor mensen met een fysische beperking wordt ook het vervoer met de wagen vergoed. Meer praktische info lees je hier.

De LETS-dag In cultuurcentrum de grote post

De Grote Post staat bekend voor haar rol binnen het theater. Met haar prachtige zalen vormt ze het decor van onze LETS-dag. Voor een hapje en een drankje kan je hier terecht. In het cultuurcafé vind je alles van een gezond slaatje tot een hartige hap.

We roepen op tot collectieve duurzaamheid

Met onze LETS-dag tonen we hoe we ons engagement concreet vormgeven. Met workshops, lezingen en een duurzaamheidsmarkt beleven we duurzaamheid op een inspirerende manier. Vanaf 9u30 ben je welkom en om 10 uur starten we officieel met een verwelkoming door Sabrina Bekaert (coördinator LETS Vlaanderen) en Silke Beirens (schepen van Mens en Milieu, stad Oostende) en Bart Plasschaert (schepen van Vrije Tijd, stad Oostende).

ervaar met lets duurzaamheid op 24 november

Tijdens deze LETS-dag willen we LETS verder bekend maken bij het ruimere publiek. Met een vernieuwde LETS-strip, LETS-spel en LETS-film brengen we onze beweging tot leven. Ook de letsers zelf staan in de schijnwerpers. Met onze LETS-verhalen tonen we samen met Stefaan Segaert en Bart Vercauteren aan dat de LETS-beweging dagelijks wordt uitgedragen door passie en engagement.

Je kan over duurzaamheid lezen, maar eigenlijk moet je het ervaren. Het is een gevoel, een moment van verstilling, van reflectie en actie. Dankzij onze keynotespreker Rudy Vandamme neem je tijdens de LETS-dag de nodige tijd om duurzaamheid volledig tot jou te laten komen. Aanvullend beleef je duurzaamheid via kunstperformances met ‘de zeeheks’ Katia Van Cauwenberghe en de installaties van Magda Ral en ‘Low Impact Man’ Steven Vromman. De LETS-dag wordt een dag vol uitdagingen, verwondering en inspiratie. Ook de lezing van Nic Balthazar met zijn ‘klimaatbetoog’ toegepast op LETS mag je zeker dus niet missen.

Schrijf snel in want de plaatsen zijn beperkt. Schrijf je in via eventbrite en stuur een mail als je zeker wilt zijn van een plaatsje bij de film en/of workshop.

De 5 eerste mailers krijgen elk 2 gratis tickets! 

Ontdek duurzame mode
Met een lezing van Bie Noé, consultatiegesprekken en een workshop van Annelies Bruneel, en een LETS Fashion is de LETS-dag hét uitgesproken moment om je volledig te verdiepen in de wereld van duurzame mode. Ontdek hoe de hele mode-industrie aan verandering toe is, maar geraak ook geïnspireerd door de verschillende initiatieven die een sterk alternatief vormen. Kom shoppen naar gratis kledij en neem ook eigen kledij mee om in te ruilen tijdens de beurs.
Een duurzaamheids-beweging
Als LETS-beweging geven we duurzaamheid dagelijks concreet vorm via ons uniek ruil- en waarderingssysteem. We nemen hierdoor een sterke rol op in de samenleving. Niet alleen burgers, maar ook verenigingen en zelfs overheden scharen zich achter onze beweging. Tijdens de LETS-dag komen verschillende organisaties langs. We hebben onder meer lezingen van:
- Velt
- Autodelen
- Too GoodTo Go
- Honnest Cities Honnest Textiles

Snuffel rond tijdens De duurzaamheidsmarkt

Kom tijdens de LETS-dag zeker ook langs op onze duurzaamheidsmarkt. We hebben verschillende inspirerende organisaties en initiatieven die hun aanbod voorstellen. Met meer dan 20 deelnemers hebben we voor ieders wat wils. Ontdek wie langskomt via deze link.

Kom in actie tijdens de workshops

Wil je graag actie! Geen probleem, de LETS-dag biedt ook hier voldoende mogelijkheden om je volledig te laten gaan. Dans de ‘5 Rhythms’ met Katrien Mazijn en Clara Cornil, ontdek de kuststreek op de fiets met Lex Gommers (neem je fiets zeker mee of huur een Blue Bike in Oostende). Maak kaarsen met Liesbet Willaert en doe aan handletteren met Léa Vanmaele.

Laat je daarnaast ook inspireren door Jacky Verellen met ‘kleur bekennen’, Jakob de Proft met ‘Betergem 2039 – voor een circulaire toekomst’, ‘duurzaam op je bord’ met Marjan Desmet, ‘Groepsbinding via de rijke wereld van het internet’ met Filip Descheemaeker en ‘Honnest Cities’ van Idrops. Pel garnalen met Dirk Dewaele en Ronny Vandenabeele en smul van de falafels met Nadia Kozem. Geniet ook van de filmvoorstelling ‘Toetnoasteki’ door kleinVerhaal en de LETS-film van LETS-Brussel.          

Like en deel ons evenement op Facebook!
Meer info

Top foto door: Test Kees
info@letsvlaanderen.be | http://www.letsvlaanderen.be/
Wellekensstraat 45 – 9300 Aalst
Vlaanderen verbeelding werkt
Online bekijken | Uitschrijven