LETS Vlaanderen vzw
U kunt de nieuwsbrief ook online bekijken
Lets Vlaanderen
Nieuwsbrief december 2018

Voor de LETS-Lens

LETS-GROEP IN DE KIJKER
Bij LETS Beveren letsen ze met beverkes en in november kon je deze gebruiken om een nieuwe outfit bijeen te ruilen. Lees hier meer over LETS Beveren en wat zij nog in petto hebben voor 2019!
LETS INTEAM
Hilde Bevers letst bij LETS Leuven en LETS Limburg. Kom hier meer te weten over deze toffe letser!

LETS VLAANDEREN EVENTS

Op zondag 18 november waren letsers, curieuzeneuzen en sympathisanten welkom in Kortrijk voor de derde editie van de LETS-dag. We waren te gast in de Unie der Zorgelozen en kwamen samen voor een namiddag rond 'de vrijwilliger'. Op het programma stonden interessante lezingen, een panel van good (vrijwilligers) practices en muziek van Feather, een muzikaal trio met Ieperse letser Marijn. De deelnemers konden snuisteren op info- en ruilstandjes en genieten van een heerlijke potluck!
Lees HIER het sfeerverslag van de LETS-dag!

Tom Lemahieu (HOWEST)
Vrijwilligers zijn onmisbaar in onze samenleving. Tom Lemahieu is het hiermee eens. Hij zoomde in op de tendensen van vandaag en de uitdagingen van morgen binnen het vrijwilligerswerk. Hij liet het publiek kijken naar vrijwilligers en engagement uit nieuwe invalshoeken en dat werkte inspirerend!
Erik Baelus (LETS Vlaanderen)
Ook binnen de LETS-beweging zijn veel vrijwilligers actief. Erik Baelus, ook letser bij LETS Pollekesland, gaf een overzicht van de voorlopige resultaten van het proefproject rond het LETS-vrijwilligersbeleid in 2018. Eén jaar bleek te kort om dit experiment af te ronden dus het project gaat verder in 2019!

Kort nieuws uit LETS-Land

LETS Vlaanderen events
Ook in 2019 organiseert LETS Vlaanderen drie events. In mei staat de LETS-debatdag op het programma. Op het LETS Vlaanderen-feest in september vieren we samen groot feest! Ook niet-letsers zijn welkom op de LETS-dag die dit jaar op 16 november valt. Tot dan!
Provinciale Regiotafel Antwerpen
Op 22 januari gaat LETS Vlaanderen naar Antwerpen voor een nieuwe regiotafel! Alle letsers zijn welkom om nieuwe ideeën voor het nieuwe LETS Vlaanderen beleidsplan te verzamelen. In februari en maart komt LETS Vlaanderen naar Vlaams-Brabant, Brussel en Limburg. Stuur een mailtje naar info@letsvlaanderen.be als je graag wil deelnemen aan de regiotafel in jouw buurt!
Start LETS Wervik
Op 12/12 vond de startavond van de nieuwste LETS-groep plaats: LETS Wervik! Met meer dan 50 geïnteresseerden en 20 nieuwe inschrijvingen was het opzet meer dan geslaagd. De kern ondertekende ook het LETS-charter!
LETS en de warmste week
Steun LETS Vlaanderen tijdens De Warmste Week en vraag een plaatje aan bij Studio Brussel! LETS Vlaanderen helpt de LETS-groepen om bij te dragen aan een solidaire en warme maatschappij.

Wedstrijd LETS-Help mekaar straat affiche


De campagne van 2018 loopt ten einde en wij zijn benieuwd naar waar jouw LETS-Help Mekaar straat poster een plaatsje heeft gekregen. Stuur een foto van jouw poster voor 31 januari 2019 naar info@letsvlaanderen.be en win een Oxfam geschenkenpakket voor op jouw volgende kLETS-café of LETS Klets! In de volgende nieuwsbrief vertellen we je meer over de campagne van 2019.

Tips voor LETS-groepen

 

"Verbinden" door letser Greta Vervisch

Tentoonstelling: LETS Help Mekaar

De winter is een periode van veel kou, maar precies dan is warmte extra welkom en zichtbaar. Daarom organiseerde LETS Tielt en Molenland de tentoonstelling: "Lets Help Mekaar”. Een kunstzinnige interpretatie van onze kernwaarden: solidariteit, sociale insluiting, verantwoordelijkheid dragen op ecologisch en economisch gebied. Iedereen was welkom om te komen kijken.

Lieve van LETS Tielt en Molenland vertelt:

"De tentoonstelling werd opgenomen in het stadsprogramma, Tielt Wintert, wat zorgde voor  extra (pers)aandacht. Voor dit initiatief mochten we de tentoonstellingsruimte van het stadhuis gebruiken. We hielden een feestelijke opening op 30 november 2018 met een persmoment en een glaasje om te klinken op de mooie stukken: van schilderijen, foto’s, kinderkledij in prachtige stoffen en zelfgemaakte wenskaarten tot heuse sculpturen gemaakt van gebakken klei. De receptie werd aangeboden door het stadsbestuur. Op de opening mochten we een 30-tal belangstellenden verwelkomen.


De tentoonstelling liep van 1 tot en met 9 december 2018. Veel mensen maakten voor de eerste keer kennis met LETS en vooral tijdens het laatste weekend waarop ook de kerstmarkt van de stad doorging, liepen talrijke bezoekers binnen om een kijkje te komen nemen. Door het initiatief hebben zich al 5 nieuwe leden ingeschreven."

Voor meer info over hoe LETS Tielt en Molenland dit organiseerde kan je Lieve en Frans contacteren via letstielt@gmail.com

info@letsvlaanderen.be | http://www.letsvlaanderen.be/
Wellekensstraat 45 – 9300 Aalst
Vlaanderen verbeelding werkt
Online bekijken | Uitschrijven