LETS Vlaanderen vzw
U kunt de nieuwsbrief ook online bekijken
Lets Vlaanderen
Nieuwsbrief oktober 2018

Beste letser en sympathisant,

Nog een maandje en de traditionele LETS-dag van 18 november landt in Kortrijk. In deze nieuwsbrief blikken we ook terug op een zeer succesvolle editie van het LETS Vlaanderenfeest. Je kan je weer verdiepen in een LETS-groep in de kijker en een LETS inteam en ter voorbereiding van het nieuwe LETS Vlaanderen beleidsplan vertellen we jullie graag over onze regiotafels. Samen bouwen we aan een sterke LETS-beweging.

Veel leesplezier!

Voor de LETS-Lens

LETS-GROEP IN DE KIJKER
De letsers van LETS Regio Dendermonde waarderen elkaar met duimkes. Ze zijn actief in Dendermonde, Lebbeke, Buggenhout, Opwijk, Wetteren en Wichelen.
LETS INTEAM
Maak kennis met Nadia Mahjoub, een enthousiaste letser en trekker van LETS Brussel hier op de foto met haar lieve dochter!

IN MEMORIAM: ROBERTINA VAN DAMME

Van meet af aan was Robertina (toen nog merendeels Rob) een enthousiaste en actieve letser. Hij geloofde sterk in de visie van LETS en wou die mee ondersteunen alsook meer naamsbekendheid bezorgen. Daarom sloot hij zich aan bij de kerngroep van LETS Antwerpen Binnenstad (LAB).  Lees verder

LETS VLAANDEREN EVENTS

De LETS-DAG van 18 november komt eraan! Dit jaar valt deze traditionele dag op een zondag en komen we samen in de Unie der Zorgelozen in KORTIJK voor een namiddag rond het kloppend hart van elke LETS-groep: DE VRIJWILLIGER!
Kom luisteren naar interessante lezingen, een panel van good (vrijwilligers)practices en een streepje ontspannende muziek. Snuister op de info- en ruilstandjes en praat met andere letsers en sympathisanten.
Breng een zoete of hartige potluck mee. Toegang is GRATIS!
Bekijk HIER het programma en schrijf je snel in!

Het LETS Vlaanderen-feest van 15 september 2018 was een waar succes! We dronken een glaasje met een lekker knabbeltje, er waren interessante workshops, we gingen mee op een prachtige wandeling, we genoten van een heerlijk diner, we leerden buikdansen en gingen al dansend naar huis! 
Lees HIER het sfeerverslag van het feest.
Wil jij dat het volgende LETS Vlaanderen-feest naar jouw stad of regio komt? Of wens je betrokken te worden bij de organisatie van het toekomstige LETS Vlaanderen-feesten? Geef ons dan een seintje op info@letsvlaanderen.be

Kort nieuws uit LETS-Land

Bijdrage stuurgroep nieuw beleidplan LETS Vlaanderen
Wil je mee de bakens uitzetten voor de LETS Help Mekaar-beweging in de periode 2021-2025 dan ben je van harte welkom in onze LETS Vlaanderen stuurgroep. Vertel ons jouw mening over toekomstige doelen en uitdagingen zodat we dit kunnen meenemen tijdens het beleidsplanningsproces. Zowel kwalitatieve als kwantitatieve gegevens komen aan bod, alsook de resultaten uit de Provinciale Regiotafels. Wil je graag deel uitmaken van de stuurgroep? Laat het ons weten op info@letsvlaanderen.be
Provinciale Regiotafels
Op de regiotafel van 24 september in Brugge verzamelden de West-Vlaamse LETS-groepen interessante ideeën voor het nieuwe LETS Vlaanderen beleidsplan. Op dinsdag 23 oktober 2018 ontvangen we graag alle Oost-Vlaamse LETS-groepen in Sint-Niklaas. In de maanden januari, februari, maart komen de provincies Antwerpen, Vlaams-Brabant en Brussel, en Limburg aan de beurt.
Wil je graag deelnemen en mee je stempel drukken on de LETS-beweging, stuur dan een mailtje naar info@letsvlaanderen.be
Muntuit
Muntuit vzw verzamelt verschillende gemeenschapsmunten in haar Algemene Vergadering. Ook de LETS-beweging heeft er een plaatsje. Wil jij als letser lid worden van deze Algemene Vergadering en zo mee onze LETS-beweging vertegenwoordigen, neem dan contact op via hallo@muntuit.be
10 jaar bankencrisis - FairFin
Naar aanleiding van 10 jaar bankencrisis draaide Fairfin zes webisodes samen met Arne Focketyn. Er zijn gastbijdrages van onder meer Ewald Engelen en Bruno Tersago. Je kan de afleveringen bekijken op hun FB-pagina.

Tips voor LETS-groepen

Ben je op zoek naar een inspirerende groepsactiviteit voor jouw LETS-groep? Dan is de talentenworkshop van Evelien uit LETS Sint-Niklaas misschien iets voor jou!
De activiteit ‘Wat geeft je energie: workshop met talentenfluisteraar’ werd op het LETS Vlaanderen-feest begeleid door Evelien Lombaert van LETS Sint-Niklaas. Onmiddellijk na het feest wou een andere LETS-groep Evelien al uitnodigen om de workshop te herhalen voor hun lokale letsers. In de sessie wordt het boek Ik kies voor mijn talent van Luk Dewulf gebruikt. Talent herken je doordat je er blij van wordt en energie van krijgt. Wie in zijn talent en kracht wordt (h)erkend, kan groeien als mens. Evelien helpt je op weg in een sessie van anderhalf uur. Je kan haar contacteren op evelienlombaert@hotmail.com of info@letsvlaanderen.be 
Hoe meer je je bewust bent van je talenten, hoe meer veerkracht je opbouwt. Inzicht in je talenten opent mogelijkheden tot groei.

Steun ons

Het einde van jouw fiscaal jaar in zicht? Sponsor LETS Vlaanderen vzw!
Op zoek naar een fiscaal aantrekkelijke gift? Dan is LETS Vlaanderen vzw misschien wat je zoekt. Sinds 2012 is een gift VANAF 40 EURO aan LETS Vlaanderen vzw fiscaal aftrekbaar.
De missie van LETS Vlaanderen vzw is alle ondersteuning te bieden om uit te groeien tot een volwaardig sociaal samenlevingsproject. Ben je ook overtuigd van de meerwaarde van LETS Vlaanderen? Help ons dit boeiend initiatief op een succesvolle manier te manifesteren zodat LETS een vaste waarde wordt in onze samenleving!
Stort jouw zeer gewaardeerde bijdrage op BE28 0013 2125 8420 met als mededeling 'gift LETS Vlaanderen vzw'.

Uw LETS Vlaanderen-TEAM

Uw LETS Vlaanderen-team
Sinds 30 augustus 2018 is Joke De Mey de nieuwe educatief-communicatiemedewerker bij LETS Vlaanderen.
Raad van Bestuur
Er zitten elf leden in de Raad van Bestuur. Kom meer te weten over Peter, Dirk, Erik, Jacob, Bernard, Sabien, Monique, Filip, Frans, Koen en Emma!
info@letsvlaanderen.be | http://www.letsvlaanderen.be/
Wellekensstraat 45 – 9300 Aalst
Online bekijken | Uitschrijven