LETS Vlaanderen vzw
U kunt de nieuwsbrief ook online bekijken
Lets Vlaanderen
Nieuwsbrief december 2017

Voor de LETS-Lens

LETS-GROEP IN DE KIJKER
LETS Durme bestaat uit een bonte mengeling van mensen in en rondom Lokeren, Oost-Vlaanderen. “Letsen is de rijkdom van diversiteit zien” en bij LETS Durme heeft eenieder een eigen kijk op de wereld. In 2017 tekende LETS Durme in op de LETS-verzekering. In een interview met LETS Vlaanderen vertellen ze over de motivatie voor deze instap.
Lees verder
LETS INTEAM
Maak kennis met Christel en de familie van Laith, gevlucht uit Syrië om een nieuw leven op te bouwen in België. Een nieuw land, een andere cultuur en dat alles in een taal die je niet begrijpt. Christel helpt hen samen met vele andere vrijwilligers van LETS Begijnendijk/Aarschot. De familie houdt van voetbal en ze dragen trots de t-shirts van de Rode Duivels. Een warm verhaal van warme mensen!
Lees verder

LETS VLAANDEREN EVENTS

Het is zaterdag 18 november en de start van de tweede editie van de LETS-dag. Dit jaar zijn we te gast in de Lindepoort in Mechelen. Op het programma staat een lezing van Dirk Barrez, een ludieke actie van de jeugdbeweging Jamaswapi en een panel-debat met letsers uit heel Vlaanderen of Brussel.

Lees verder

Dirk Barrez een letser in spé
Moeten we kiezen tussen sociaal rechtvaardig zijn en de planeet opblazen, of ecologisch duurzaam zijn met miljarden mensen in armoede? Dirk Barrez vindt van niet. Er is een uitweg, op voorwaarde dat we snel omschakelen naar een betrouwbare, stabiele economie die welvaart voortbrengt met minder broeikasgassen en materiaalgebruik. Transitie als een fantastische tocht en fascinerende uitdaging.
Lees verder
Jamaswapi speelt een scène uit de LETS-Help Mekaar straat
Reeds van bij de eerste ontmoeting reageert jeugdbeweging Jamaswapi van Mechelen enthousiast op het LETS-idee: "Hé daar heb ik nog nooit van gehoord, en hoe werkt het? Waarderen in blussers. Cool!" LETS is vaak onbekend bij de jeugd en daar wil LETS Vlaanderen verandering in brengen. Zo planten we zaadjes voor een duurzame, warme en sociale samenleving. Jamaswapi: u was geweldig en het werd vastgelegd op de gevoelige plaat!
Meer foto's

LETS SAVE THE DATE!!!
Elk jaar organiseert LETS Vlaanderen 3 events: Noteer alvast in uw agenda:

  • LETS-debatdag: 21 april 2018: OC Boerenpoort, Sint-Elisabethstraat 31A, 9120 Melsele
  • LETS Vlaanderenfeest: 15 september 2018 te Leuven
  • LETS-dag: 18 november 2018

CAMPAGNE 2018 LETS-HELP MEKAAR STRAAT

De LETS-beweging doen groeien! Dat is ons ultieme doel met deze straatcampagne voor het jaar 2018. Deze affiche zien schitteren achter vensters in uw straat. LETS Vlaanderen heeft voor iedere letser affiches laten maken om op te hangen. Je kan ze verkrijgen via de kern van je LETS-groep of downloaden via onze website. Hang deze kleurrijke affiche op, deel ze uit, spread the word en laat de LETS-beweging groeien want samen maken we onze buurt warmer, socialer, beter!
Samen zijn we de LETS-Help Mekaar beweging!

Kort nieuws uit LETS-Land

LETS Roeselaere jubileum
Op zondag 18 maart 2018 viert LETS Roeselare hun 5-jarig bestaan met een groot feest. Na een lekkere brunch zijn er tal van workshops voor en door letsers. En wordt een kubbtoernooi georganiseerd en afsluiten doen ze in stijl op de dansvloer!
Lees verder
LETS voor de warmste week
Een plaatje aanvragen voor LETS. Het kan! Wij zijn geregistreerd bij de goededoelen.be en maken van onze samenleving een warme samenleving, nog meer zelfs tijdens de warmste week van Studio Brussel!
Plaatje kiezen
Wat staat er ons in 2018 te wachten?
Op 25 mei 2018 gaat de nieuwe privacywetgeving van kracht. De doelstelling is om een veel betere bescherming te bieden aan natuurlijke personen bij de verwerking van hun gegevens. Hierdoor zullen organisaties (vzw’s, feitelijke verenigingen, enz.) verplicht worden diverse aanpassingen aan hun privacy beleid door te voeren. LETS Vlaanderen houdt u op de hoogte!
LETS op de universiteit
Brussel, 14 december 2017: Bestuurslid Jacob De Proft geeft een workshop "Let's go LETS" aan studenten van de KUL. De workshop was in het Engels omdat er enkele anderstaligen bij waren. Zowat iedereen is enthousiast. De Brusselse studenten hebben ter plaatse contact kunnen leggen met Nadia van LETS Brussel en de overige studenten gaan in hun thuisstad op zoek naar een LETS-groep!
Lees verder

LETS Poperinge de 'keikoppen' in West-Vlaanderen

Protest tegen het weefverbod in de Middeleeuwen leverde de inwoners van Poperinge de bijnaam ‘keikoppen’ op. Het was ook de inspiratie voor de naam van onze LETS-eenheid. De dag van het park leek ons een goede gelegenheid om promotie te voeren voor de op te richten LETS-kring.
Lees verder

Tips voor LETS-groepen

Inschrijving LETS-verzekering

Wie LETS onder de loep neemt, stelt vast dat er een grote diversiteit aan activiteiten en transacties valt te bespeuren. LETS Vlaanderen heeft sinds eind 2016 een verzekering op maat van LETS onderhandeld. De premie bedraagt 5 euro per LETS-lid per jaar en (her)inschrijven kan nog tot 28 januari 2018. Ontdek hier de voordelen en vraag vrijblijvend de verzekeringsbrochure op.
Lees verder

LETS-documentatiecentrum

Wil jij meewerken aan de uitbouw van het LETS-documentatiecentrum?
LETS Vlaanderen wil graag alle bestaande publicaties over LETS en aanverwante initiatieven inventariseren en ter beschikking stellen voor de LETS-community

Lees verder

info@letsvlaanderen.be | http://www.letsvlaanderen.be/
Wellekensstraat 45 – 9300 Aalst
Online bekijken | Uitschrijven