LETS Vlaanderen vzw
U kunt de nieuwsbrief ook online bekijken
Lets Vlaanderen
1 oktober 2019

LETS Verwarmt je buurt, niet de aarde!

Verspreid samen met ons de boodschap!

Het milieudebat wordt te vaak verlamd door de tweespalt tussen politieke– en individuele verantwoordelijkheid. Bij LETS willen we vooruit. We bouwen op lokaal niveau constructief aan een meer duurzame wereld. ‘Samen’ staat bij LETS centraal. Voor de LETS Vlaanderen-campagne 2019 kozen we als slogan: ‘LETS verwarmt je buurt, niet de aarde’. Met deze slogan zetten we twee belangrijke elementen in de kijker: het unieke ‘buurt’-aspect en LETS als duurzame beweging.

We breken met deze campagne verder door naar het ruime publiek. Het is dus van belang dat deze boodschap zoveel mogelijk verspreid wordt. We roepen hierbij de hele LETS-beweging op en in deze e-flash geven we meer informatie over hoe jij en je LETS-groep mee deel kunnen uitmaken van dit verhaal.

LETS-dag op zondag 24 november in Oostende

De LETS-dag op zondag 24 november vormt het hoogtepunt van de campagne. Het accent wordt tijdens dit evenement gelegd op de beleving van duurzaamheid. Met inspirerende lezingen, intrigerende performances, interactieve workshops, een boeiende film en een duurzaamheidsmarkt ervaren we dan duurzaamheid in al haar facetten! Meer informatie 

Hoe jij of jouw LETS-groep mee kunnen helpen?

Verspreiden van promomateriaal
We hebben flyers en affiches gemaakt die door de LETS-groepen over heel Vlaanderen en Brussel worden verdeeld. Het engagement van de LETS-groepen is cruciaal in deze campagne. Samen maken we de LETS-filosofie verder bekend bij het ruime publiek en inspireren we zoveel mogelijk mensen tijdens de komende LETS-dag op 24 november.
Lokale ambassadeurs
Veel LETS-groepen hebben connecties met het lokale verenigingsleven. Met de campagne betrekken we organisaties die mee de boodschap van duurzaamheid verspreiden. Ook als LETS-groep kan je hier aan meewerken. Spreek de lokale afdelingen aan van organisaties als Natuurpunt, Velt, Oxfam, ... en wordt zo de lokale ambassadeur van LETS in jouw regio.

Maak van de LETS-dag een groepsactiviteit

De LETS-dag op 24 november mag je als letser echt niet missen. Het wordt het hoogtepunt van een campagne en een onvergetelijke dag. Daarnaast worden de vervoerskosten voor zij die met de trein komen ook terugbetaald. Voor mensen met een beperking worden bovendien ook de vervoerskosten met de wagen terugbetaald.

Je kan op verschillende manieren van dit evenement een groepsactiviteit maken en samen met je LETS-groep, bevriende organisaties en sympathisanten zo een aangename en zinvolle dag in Oostende beleven.

Mobiliseer jouw omgeving!

Mobiliseer zowel letsers als niet-letsers. Gebruik sociale media om je netwerk aan te spreken en maak een Facebookevenement. Schrijf je vrienden, familie, kennissen, collega’s en buren aan. Er is echt geen betere moment om mensen kennis te laten maken met de LETS-beweging dan de komende LETS-dag.

Maak je als LETS-groep promotie? Betrek dan zeker de campagne. Zo toon je als groep aan dat je behoort tot een grotere maatschappelijke beweging.

Je kan ook je handtekening in je mail aanpassen met de slogan:
"Ontdek en verken LETS tijdens de LETS-dag op 24 november in Oostende"

Deel met ons jouw engagement!

Deel je LETS-verhaal
Persoonlijke verhalen brengen de campagne tot leven en tonen de LETS-filosofie op een inspirerende wijze. Deel met ons hoe jij of jouw LETS-groep een persoonlijke invulling geeft aan interactieve duurzaamheid. Mail je verhaal naar WouterVD@lets.vlaanderen
Deel met ons jouw ideeën
Heb je nog andere ideeën om LETS verder bekend te maken naar het ruime publiek? Wil je graag een zotte, inspirerende actie op poten zetten? Heb je vragen, ideeën of suggesties? Mail dan naar WouterVD@lets.vlaanderen

LETS is een beweging gedragen door de passie en het engagement van zijn leden. Samen maken we onze buurt een stuk warmer.

Alvast bedankt!
Het LETS Vlaanderen-team

Lets verwarmt je buurt, niet de aarde!

info@letsvlaanderen.be | http://www.letsvlaanderen.be/
Wellekensstraat 45 – 9300 Aalst
Vlaanderen verbeelding werkt
Online bekijken | Uitschrijven