LETS Vlaanderen vzw
U kunt de nieuwsbrief ook online bekijken
Lets Vlaanderen
Nieuwsbrief april 2018

Voor de LETS-Lens

LETS-GROEP IN DE KIJKER
LETS Landen is een dynamische en pittige LETS-groep in Vlaams Brabant die naar aanleiding van het eerste Landense Deelfeest exponentieel groeit!
Lees verder
LETS INTEAM
Maak kennis met Debby Vercauteren, een sociale en creatieve duizendpoot die openhartig met ons praat over LETS!
Lees verder

LETS VLAANDEREN EVENTS

We zitten in de laatste rechte lijn naar de LETS-debatdag op zaterdag 21 april 2018. We kijken uit naar een mooi aantal deelnemers, een interessant programma en bovenal veel debat!

SAVE THE DATE en noteer alvast in je LETS-agenda:
LETS Vlaanderenfeest: 15 september 2018 te Leuven
LETS-dag: 18 november 2018

Verbroedering SEL

Op 4 maart kwamen er in Jodoigne verchillende LETS- en SEL-groepen samen om naar een lezing van Emmanuel Steyaert over de nieuwe privacy wetgeving (GDPR) te luisteren. Nadien heeft de verantwoordelijke van Community Forge - die het Waalse eLas systeem heeft opgezet - zijn systeem uitgelegd in functie van die nieuwe wetgeving. Na de koffie met heerlijke taart, aangeboden door SEL Jodoigne was er een vragenuurtje waar gretig gebruik van werd gemaakt. De ontvangst en de sfeer in het plaatselijke cultuur centrum was zeer gemoedelijk.

Kort nieuws uit LETS-Land

LETS-Help Camille en haar enquête voor school
Ibrahim, Loïc en Camille zijn leerlingen uit het 6de jaar economie moderne talen op de GO aan de Voskenslaan in Gent. Voor hun vak onderzoekscompetentie over ruileconomie hebben zij een enquête gemaakt over LETS. Bedankt om even een kijkje te nemen en de vragen in te vullen. Zo maken we LETS bekender bij onze schoolgaande jeugd.
Enquête invullen
La double face de la monnaie
Geld is een centrale waarde geworden in onze samenleving en veel individuen hebben er om het even wat voor over om meer geld te bekomen. Geld is echter een sociaal middel ten dienste van de mens en niet een bron van overheersing en economische oorlog. Hoe is geld een doel op zich geworden en kunnen wij dit veranderen? Bekijk het in de film die je kan uitlenen bij LETS Vlaanderen (Engels & Franstalige versie beschikbaar).
Uitlenen
Fotowedstrijd LETS-Help Mekaar straatcampagne
Hoe zit het met jouw LETS-Help Mekaar affiche? Hangt ze al omhoog achter je venster? Maak van je straat een warme en sociale straat, stuur ons een foto op en win een LETS-cadeautje!
Download de affiche
Nieuwe LETS-groep in Heist-op-den-berg?
Op donderdag 17 mei 2018 organiseren enkele Heistenaars samen met LETS Vlaanderen een gratis infomoment over LETS! Iedereen welkom vanaf 19u30 in zaal 4 van het CC Zwaneberg te Heist-op-den-Berg.
Lees verder

Oproep medewerking nieuw beleidplan van LETS Vlaanderen.  

Met het oog op het LETS Vlaanderen beleidsplan voor de periode van 2021-2025 zijn we op zoek naar letsers die actief willen meedenken en werken aan de toekomst van LETS in Vlaanderen en Brussel. Wie belangstelling heeft om een bijdrage te leveren aan het nieuwe beleidsplan en de LETS-beweging wil doen groein, mag zich kandidaat stellen via info@letsvlaanderen.be

Naar aanleiding van deze beleidspplanning zal LETS Vlaanderen regiotafels organiseren waaraan elke letser kan deelnemen. Exacte data en locatie worden later gecommuniceerd.

Tips voor LETS-groepen

Vrijwilligersbeleid in je LETS-groep?

LETS Vlaanderen ijvert om het vrijwilligersbeleid in elke LETS-groep in kaart te brengen. Bij sommige LETS-groepen is er een waardering voor de kern voor de tijd die zij in de organisatie en de werking van de LETS-groep steken (bv. per uur of forfaitair), anderen waarderen dan weer de organisatie van info- en instapmomenten of het bemannen van infostandjes en soms is er ook een potje voorzien voor zij die groepsactiviteiten organiseren. Het kan ook zijn dat je als groep principieel beslist geen waarderingen uit te schrijven.

Waarom? Wel niet iedere LETS-groep heeft een vrijwilligersbeleid en als er één is, rijzen er al eens vragen. LETS Vlaanderen is dan een aanspreekpunt. Om hen te adviseren en te ondersteunen bij het opstellen van een evenwichtig en proportioneel vrijwilligersbeleid voor hun LETS-groep hebben we nood aan empirische data. Het bundelen van deze informatie helpt andere groepen. Ook voor het waarderen van vrijwilligers die zich inzetten voor de LETS-beweging, is een overzicht van deze informatie een meerwaarde.

LETS go en een dikke merci aan alle vrijwilligers!

info@letsvlaanderen.be | http://www.letsvlaanderen.be/
Wellekensstraat 45 – 9300 Aalst
Online bekijken | Uitschrijven