LETS Vlaanderen vzw
U kunt de nieuwsbrief ook online bekijken
Lets Vlaanderen
E-Flash LETS-dag

De LETS-dag van 18 november komt eraan! Dit jaar valt deze traditionele dag op een zondag en komen we samen in de Unie der Zorgelozen in Kortrijk voor een namiddag rond het kloppend hart van elke LETS-groep: DE VRIJWILLIGER!
Kom luisteren naar een interessante lezing, een panel van good (vrijwilligers)practices en een streepje ontspannende muziek. Snuister op de info- en ruilstandjes en praat met andere letsers en gelijkgezinden.

Breng een zoete of hartige potluck mee. Toegang is gratis en treinkosten van letsers worden terugbetaald.

PROGRAMMA

Wanneer: zondagnamiddag 18 november, 13u30-18u
Waar: Unie der Zorgelozen: Pluimstraat 7, 8500 Kortrijk (op wandelafstand van het station)
Wie: iedereen is welkom: letsers, curieuzeneuzen en sympathisanten!

13u30 Onthaal
14u00 Voorstelling resultaten proefproject LETS-vrijwilligersbeleid
14u30 Expert vrijwilligersbeleid aan het woord: Tom Lemahieu (HOWEST)
15u15 Muziek van kleinkunst trio Feather met letser Marijn van LETS Ieper
15u30 Panelgesprek met verschillende organisaties: good practices rond vrijwilligersbeleid
16u30 Napraten met zoete of hartige potluck meegebracht door alle deelnemers
18u00 Einde

Gedetailleerd programma en Facebook evenement

Tom Lemahieu
Praktijklector sociaal-cultureel werk aan HOWEST, de Hogeschool West-Vlaanderen, geeft een overzicht van hedendaagse tendensen die onlosmakelijk een invloed hebben op het vrijwilligerswerk van morgen. Lemahieu is lector en auteur en kijkt met kritische blik naar vrijwilligersbeleid en cultuurbeleid. Hij schrijft opiniestukken voor Knack en is een geëngageerde burger.
Panelgesprek
Met verschillende organisaties, o.a. Julie Detavernier van EVA Kortrijk, Joke Coulembier van OCMW Kortrijk, Stijn Cottenier van LETS Roeselare en VOC Opstap, Monique Swinnen van LETS Oostende: good practices rond vrijwilligersbeleid. De panelleden beantwoorden samen de centrale vraag: hoe organiseer je jouw vrijwilligerswerk vandaag en bereid je je voor op de vrijwilliger van morgen? Met inbreng en vragen van het publiek en gemodereerd door Dirk Verbist, directeur van De Federatie.
DéKachePot
Het depot voor verwaarloosde en overbodige kamerplanten. Heb je planten waar je niet (meer) voor kan zorgen, te groot geworden zijn of verwaarloosd, breng ze mee en DéKachePot geeft ze een nieuwe thuis! Hier kan je ook planten adopteren.
Deelfabriek
Op de infostand van De Deelfabriek Kortrijk krijg je meer informatie over de ruil-, deel- en herstelinitiatieven die een plaatsje kregen in De Deelfabriek: Swop&Go, Recircle, De Instrumentheek, Switch, Boekdelen, De Fietskeuken en T Velootje
info@letsvlaanderen.be | http://www.letsvlaanderen.be/
Wellekensstraat 45 – 9300 Aalst
Online bekijken | Uitschrijven