LETS Vlaanderen vzw
U kunt de nieuwsbrief ook online bekijken
Lets Vlaanderen
LETS-Debatdag 2019

Dit was de LETS-Debatdag 2019!

Op zaterdag 18 mei kwamen letsers uit alle hoeken van Vlaanderen bijeen in Hasselt voor de LETS-Debatdag. De dag ging van start met een speeddate, waarop de deelnemers elkaar onmiddellijk beter leerden kennen.

Lokale samenwerking
In de eerste workshop van de LETS-Debatdag kwamen vijf LETS-groepen hun goede praktijken delen rond samenwerken met andere lokale initiatieven. Deze verbindingen zorgen voor toffe activiteiten, verbreding, interessante kruisbestuiving en meer wederzijdse lokale bekendmaking. We brainstormden ook over mogelijke toekomstige samenwerkingen en de rol van LETS Vlaanderen hierin.
Kernwerking
Hoe zorg je voor een goede, haalbare taakverdeling en een gezonde kern in jouw LETS-groep? We gingen aan de slag met methodes van verschillende kerngroepen die inspireerden en verwonderden. Dit is géén 'one size fits all'. Het is belangrijk om de kerngroep te organiseren op maat van de betrokken mensen en de LETS-groep.

De LETS-Debatdag werd afgesloten met spreker Gerard Hautekeur over de sociale dimensie en sociale waarden van de alternatieve economie. Zijn PowerPoint presentatie download je hier. Daarna gingen de deelnemers in debat over de sociale waarden van LETS en de positie en kracht van kwetsbare mensen in een LETS-groep.

Bedankt aan alle deelnemers, de sprekers, LETS Limburg en iedereen die een handje toestak om de dag in goede banen te leiden!

We zien je graag terug op het LETS Vlaanderen-feest op zondag 15 september in Tielt en op de LETS-dag op 24 november in Oostende! Het LETS Vlaanderen team wenst je een mooie zomer!

info@letsvlaanderen.be | http://www.letsvlaanderen.be/
Wellekensstraat 45 – 9300 Aalst
Vlaanderen verbeelding werkt
Online bekijken | Uitschrijven