Nieuws vanuit Lets Vlaanderen
U kunt de nieuwsbrief ook online bekijken
Lets Vlaanderen
E-flash september

In deze e-flash nemen we je mee achter de schermen van LetsC, introduceren we de regionale steunpunten, doen we een oproep om tweedehands computers te delen en kijken we even vooruit naar de komende campagne. Veel leesplezier.

Geschiedenis van LetsC

Het LetsC-platform bestaat nu 1 jaar. Tijd om eens terug te kijken naar de geschiedenis van de registratie van de LETS transacties.

Eerst werden de transacties gemeld aan een centraal punt waar ze in het “registratieboek" met de hand werden ingeschreven, zeer omslachtig. Dit werd vlug gevolgd door de registratie in een "excel bestand” in te voeren. Nog altijd met de hand bijgehouden door de administrator van de LETSgroep.

En toen kwam de doorbraak met een echt computer programma waarbij de leden zelf de registratie kunnen uitvoeren. MARVA was het eerste IT programma om LETS transacties electronisch te registreren, ontwikkeld onder GPL licentie (voor 2007) met een subsidie van de Koning Boudewijn stichting. Guy Van Sanden, zelf LETS lid, heeft in 2009 het eLAS ontwikkeld als afsplitsing van MARVA. Met een eenmalige subsidie van LetsVlaanderen vzw (20K €) werd eLAS verder ontwikkeld tot een volwaardig programma (onder Open Source licentie AGPL met beschikbare broncode voor LetsVlaanderen). eLAS staat voor ‘electronisch Lets account system’ en werd uiteindelijk tegen betaling centraal gehost door Taurix IT.

En dan kwam LetsC...

LETS Vlaanderen lanceert de 'regionale steunpunten'

Vanaf nu is LETS Vlaanderen overal dichtbij! Je kan terecht bij vier regionale steunpunten in Oostende, Roeselare, Gent en Heist-op-den-Berg voor promomateriaal, gebruik van lokalen, een buttonmachine, of materiaal om een LETS Fashion te organiseren. Benieuwd wat jouw dichtstbijzijnde steunpunt aanbiedt? Check de kaart op www.letsvlaanderen.be/lets-groepen en klik op de vlagjes voor meer informatie.

Oproep - Deel tweedehands computers en help studenten met hun studie

Het nieuwe schooljaar is weer van start gegaan. Maar de corona-maatregelen blijven wel van tel. Hierdoor moeten kinderen en jongeren opnieuw studeren achter een computerscherm. Dit is niet voor iedereen evident, want niet iedereen beschikt over een computer. Daarom doen wij vanuit LETS Vlaanderen een oproep om tweedehands computers met ons te delen.

Tijd voor ...

We zijn ervan overtuigd dat we met de LETS-methodiek en -filosofie heel wat kunnen bijbrengen in onze samenleving. Met de campagne van 2019 hebben we ingezet op duurzaamheid. Ontdek in onze volgende nieuwsbrief wat het campagnethema van dit jaar zal zijn. Zij die tijdens de zomervakantie goed hebben opgelet, zouden het eigenlijk al moeten weten…
info@letsvlaanderen.be | http://www.letsvlaanderen.be/
Wellekensstraat 45 – 9300 Aalst
Vlaanderen verbeelding werkt
Online bekijken | Uitschrijven