LETS Vlaanderen vzw
U kunt de nieuwsbrief ook online bekijken
Lets Vlaanderen
Nieuwsbrief juni 2018

Beste letser en sympathisant!

In deze laatste nieuwsbrief voor de zomervakantie willen we kort terugblikken op de activiteiten van het afgelopen voorjaar en maken we jullie graag warm - zelfs bij deze hete temperaturen - voor het LETS Vlaanderenfeest op zaterdag 15 september in LEUVEN. Laat je bekoren door het programma en schrijf je alvast in want het wordt een echt feest!
Het LETS Vlaanderen team wenst jullie een fijne vakantie!

Voor de LETS-Lens

LETS-GROEP IN DE KIJKER
LETS Groot-Heist is geboren! Deze nieuwe groep kent een ongelofelijk sterke start. Laat je bekoren door hun enthousiasme en maak kennis met de Zwaantjes!
Lees verder
LETS INTEAM
Maak kennis met Peter Clerckx, een gedreven letser en maatschappijveranderaar uit de LETS-groep van Brugge. Velen onder jullie kennen hem al, maar wisten jullie ook dit?
Lees verder

LETS VLAANDEREN EVENTS

LETS VlAANDERENFEEST -- 15 SEPTEMBER 2018

PROGRAMMA

 • Op zaterdag 15 september organiseert LETS Vlaanderen en LETS Leuven het LETS Vlaanderenfeest: hét feest voor alle LETS-groepen uit Vlaanderen en Brussel. Laten we er samen een onvergetelijke dag van maken vol plezier, toffe workshops, lekker eten en een mooi dansfeest als afsluiter.
 • Je hebt keuze uit 2 van de 8 georganiseerde workshops gaande van Qigong tot kleien en koken. Een gedetailleerde lijst van de workshops volgt later in een E-flash.
 • Daarnaast ontvang je een welkomstaperitief met hapje, koffie en een lekker dinner.
 • De locatie is bijzonder mooi, zowel binnen als buiten. Er is zelfs mogelijkheid tot het spelen van pétanque. En er is een speeltuin voor de kids.
 • Shuttle service van het trein station van Leuven en mogelijkheid om via LETS te overnachten in het Leuvense.

SCHEMA

 • 13u00 – 14u00 Ontvangst met aperitief met hapje
 • 14u00 – 15u00 Keuze uit 4 LETS-workshops
 • 15u00 – 16u00 Keuze uit 4 LETS-workshops
 • 16u30 – 18u00 Wandeling 
 • 18u00 – 19u30 Diner
 • 19u30 – 20u00 Free podium
 • 20u00 – 22u00 Dansinitiatie/boombal met aansluitend feest
 • 22u00 Einde

JOUW BIJDRAGE

 • Voor het feest is er een klein inschrijvingsprijsje:
  • 1 LETS-uur waardering aan LETS Vlaanderen
   of
  • 10 € op BE34 9796 4461 2390 met vermelding van je naam, je LETS-ID en de naam van je LETS-groep.

LOCATIE

 • Het Wijnveld (lokaal dienstencentrum - De Wingerd vzw)
 • Wingerdstraat 14, 3000 Leuven
LETS-hulp op het feest
Helpende handen zijn altijd welkom op de dag van het LETS Vlaanderenfeest. Wil je graag een halfuurtje of een uurtje je handen uit de mouwen steken, dan mag je altijd je naam opgeven. Stuur een mailtje naar Lies van LETS Leuven via lies.vanmeerbeek@kuleuven.be van LETS Leuven of stuur een berichtje naar LETS Vlaanderen via het contactformulier op de website. Voor je hulp wordt een LETS-waardering voorzien.
Contactformulier
Kinderanimatie
HET LETS Vlaanderenfeest is er voor iedereen. Om ook onze jongsten een superfijne dag te bezorgen, zijn we nog op zoek naar vrijwilligers om kinderanimatie te geven, gezelschapsspelen te begeleiden en het free podium te stofferen. Voor je hulp wordt een LETS-waardering voorzien. Je kan je opgeven door een mailtje te sturen naar Lies via lies.vanmeerbeek@kuleuven.be of via het contactformulier op de LETS Vlaanderen website.
Contactformulier

Op zaterdag 21 april vond de LETS-debatdag plaats in Melsele bij Beveren. Het zonnetje was van de partij, de shuttledienst toerde gezellig heen en weer van het treinsttation naar OC Boerenpoort en de welkomstkoffie was het startschot van een fijne dag op een mooie locatie.

Workshop sociale vaardigheden
In de voormiddag vond eerst de workshop omtrent sociale vaardigheden en assertiviteit plaats waar Resy je mee op sleeptouw nam.
Lees verder
Pitchen groepsactiviteiten
Tijdens deze dynamische workshop hebben maar liefst 8 LETS-groepen hun meest succesvolle groepsactiviteit gepitcht en als afsluiter konden we luisteren naar een bijdrage over hoe LETS gelukkig maakt.
Lees verder

In de documentaire ‘Closing The Loop’ volgen we prof. dr. Wayne Visser op zijn ecologische expeditie rond de wereld, waarbij hij op zoek gaat naar voorbeelden van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Hij laat ons kennis maken met verschillende innovatieve circulaire economie cases en integreert in de documentaire de visie van globale experts in corporate sustainability.Lees verder

Kort nieuws uit LETS-Land

Nieuw beleidplan LETS Vlaanderen
Met het oog op het LETS Vlaanderen beleidsplan voor de periode van 2021-2025 zijn we op zoek naar letsers die actief willen meedenken en werken aan de toekomst van LETS in Vlaanderen en Brussel. Wie belangstelling heeft om een bijdrage te leveren aan het nieuwe beleidsplan en de LETS-beweging wil doen groeien, kan zich kandidaat stellen via info@letsvlaanderen.be of contact opnemen met LETS Vlaanderen via de website
Contactformulier
Nieuws van FAIRFIN
Banken geven tegenwoordig financiële educatie in middelbare scholen: een voorstel dat met open armen wordt ontvangen. Helaas ontbreekt het vaak aan aandacht voor zaken als duurzaamheid, divestment, coöperaties, gemeenschapsmunten, ... Om deze hiaten te vullen, werkt FairFin aan een eigen financieel educatief pakket om in scholen te geven. Vraag er alles over aan peter.slabbynck@fairfin.be of bezoek hun website
Lees verder

Uw LETS Vlaanderen team

Uw LETS Vlaanderen team wijzigt. Tijdens de vergadering van de Raad van Bestuur van 4 juni 2018 is deze versterkt geworden met een nieuw lid: Emmanuelle De Bock. Hiermee is Emma niet langer professioneel in dienst bij LETS Vlaanderen, maar zet zij zich voortaan in als vrijwilliger voor de LETS-beweging. We kijken alvast uit naar de start van de nieuwe educatief-communicatiemedewerker met wie we zullen kennis maken in de volgende LETS Vlaanderen nieuwsbrief.

info@letsvlaanderen.be | http://www.letsvlaanderen.be/
Wellekensstraat 45 – 9300 Aalst
Online bekijken | Uitschrijven