Nieuws vanuit Lets Vlaanderen
U kunt de nieuwsbrief ook online bekijken
Lets Vlaanderen
E-flash Oktober

Programma - Tijd voor Talent

De campagne van 2020 gaat over ‘talent’. Dankzij het ontdekken van hun talenten vinden mensen hun plaats in onze samenleving. Ze ontdekken dat ze écht iets te bieden hebben en bouwen zo mee aan een warme samenleving. Iedereen heeft talent en met onze campagne tonen we dit graag aan. Het programma is nog in volle ontwikkeling, maar we stellen je graag al enkele webinars en workshops voor:

Mijn talent, mijn verhaal
zaterdag 14/11 (20 tot 21u) (workshop) 

Geleide meditatie: inzicht in talent 
zondag 15/11 (10 tot 11u) (workshop)

Talentontwikkeling in ouder-kind relatie
maandag 16/11 (20 tot 21u) 

Talentontwikkeling bij drukbezette vrouwen
dinsdag 17/11 (20 tot 21u) 

Het talent van je kinderen ontdekken
woensdag 18/11 (14 tot 15u) (workshop)

Talentontwikkeling bij hoogbegaafden en mensen met autisme
woensdag 18/11 (20 tot 21u)  

Talentontwikkeling & burn-out
donderdag 19/11 (20 tot 21u)

Het grote talentendebat
zaterdag 21/11 (19u30 tot 21u)

Lezing: ouder-kind relatie
zondag 22/11 (11 tot 12u)

Online workshops en webinars

MIJN TALENT, MIJN VERHAAL - zaterdag 14/11 - 20 tot 21 uur 

Hoe fijn is het om iemand te horen vertellen over wat zij of hij met hart en ziel doet ? Als je overloopt van datgene wat jouw gelukkig maakt dan komen de verhalen vanzelf. Maar hoe doe je dat als je aan het veranderen bent en mensen mee wil nemen op jouw persoonlijke veranderings-reis ? Deze workshop gaat over hoe je een krachtige verhaal verteld.

Eric van der Steen is acteur, theatermaker en verhalen verteller. Elke ontmoeting is voor hem een ervaring en hij is elke keer weer benieuwd naar antwoorden op de vraag : Wat is jouw verhaal ? www.ericvandersteen.com

HET GROTE TALENTENDEBAT - zaterdag 21/11 (19.30 tot 21 uur)

Iedereen heeft talent en iedereen heeft iets te bieden. Daar zijn wij als LETS-beweging sterk van overtuigd. Maar het is vaak voor mensen niet zo vanzelfsprekend om dat talent tot ontplooiing te brengen. We worden tegengehouden door verschillende obstakels en komen heel wat drempels tegen op ons pad.

Tijdens dit debat gaan we hierover met diverse deskundigen in gesprek. Via getuigenissen gaan we op zoek naar waar we binnen onze samenleving voor verandering kunnen zorgen. Dit online debat wordt gemodereerd door Low Impact Man Steven Vromman en Luk Dewulf zetelt in het panel. Als schrijver, talentenfluisteraar, pedagoog, talent- en burn-out coach focust Luk Dewulf op talentontplooiing en het voorkomen van burn-out. De namen van de andere panelleden maken we binnenkort bekend. Deze webinar mag je niet missen!

Talent & Autisme
Woensdag 18/11 - 20 tot 21 uur

Mensen met autisme en (hoog)begaafden voelen zich vaak anders en dreigen hierdoor vast (te) lopen. Vaak wordt er gefocust op dingen die niet (meer) lukken waardoor er nog meer frustratie en onbegrip ontstaat. In deze webinar neemt Liesbet Joris (ResetT), gediplomeerd, oplossingsgericht, autisme- en hoogbegaafdheidbegeleider je mee in de leefwereld van mensen met autisme en (hoog)begaafden. Ze toont aan hoe doormiddel van passie en kracht talenten bovenkomen en oplossingen worden gevonden.
Talent & drukbezette vrouwen
Dinsdag 17/11 - 20 tot 21 uur

Als iemand jou vraagt waar je goed in bent of waar jouw sterktes liggen dan valt er (even) een stilte. Je weet niet goed waar je talenten liggen en je wordt wel eens opgeslorpt door de drukte van het leven. Deze webinar is specifiek gericht naar drukbezette vrouwen, maar staat open voor iedereen. De webinar wordt gegeven door Stefanie Jacobs, klinisch psycholoog en stress- & burn-outcoach. Zij gaat samen met de deelnemers op zoek naar hoe we meer balans en energie kunnen vinden in ons leven.

Talent in de ouder-kind relatie

Elk kind is anders en heeft een uniek pakket aan talenten. Met 3 workshops en webinars bekijken we hoe we hiermee om kunnen gaan. 

Maandag 16/11 (20 tot 21 uur) Tijdens deze webinar krijgen we inzichten en perspectieven van verschillende coaches op hoe we de talenten van kinderen/jongeren kunnen lezen en (h)erkennen. 

Woensdag 18/11 (14 tot 15 uur) Via creatieve opdrachten laat de eigen-wijze coach Sofie Baetens van 'Even [iets] anders', de zelfkennis en het vertrouwen in het eigen kunnen van kinderen en volwassenen groeien.

Zondag 22/11 (11 tot 12 uur) We sluiten de week af me een lezing van Melina Gorrebeeck. Zij schreef een boek over de relatie tussen volwassenen en kinderen. Met dit boek verander je samen van een vaste mindset naar een groeimindset. Daardoor schrikken obstakels niet langer af, maar dagen ze net uit.

Talent & Meditatie
Zondag 15/11 - 10 tot 11 uur

Vind jij het moeilijk om jouw talenten te ontdekken? Ben je op zoek naar meer energie in je leven? Tijdens deze workshop gaan we samen via geleide meditatie op onderzoek naar wat er binnen in ons zelf leeft. De workshop wordt gegeven door Inge Vangheluwe, gepassioneerd healer, levenstovenaar en herborist.
Talent & BurnOut
Donderdag 19/11 - 20 tot 21 uur

“In een tijd waarin we alleen maar ‘leukigheid’ en ‘plezantigheid’ voor ogen hebben, ligt ongelukkig zijn moeilijk. Onze cultuur zet heel sterk in op het autonome, het ‘ikkige’, het succes.” Dirk de Wachter.
Burn-out coach Ruth Geudens, ontwikkelingsgerichte coach Rudy Vandamme en loopbaancoach Rik Boulogne gaan tijdens deze webinar samen met ons op zoek naar de maatschappelijke implicaties van burn-out en hoe een talentgericht perspectief voor oplossingen kan zorgen.
info@letsvlaanderen.be | http://www.letsvlaanderen.be/
Wellekensstraat 45 – 9300 Aalst
Vlaanderen verbeelding werkt
Online bekijken | Uitschrijven