LETS Vlaanderen vzw
U kunt de nieuwsbrief ook online bekijken
Lets Vlaanderen
E-FLASH april

Het zijn vreemde tijden. We zitten allemaal in ons kot en gaan op zoek naar andere manieren om (online) contact te houden met elkaar.

Hoe beleef jij deze periode? Hoe draag jij je steentje bij? Of hoe bied jij steun aan je dierbaren? Laat het ons weten en wij delen jouw (LETS-)verhalen met de LETS-gemeenschap. Zo steken we elkaar een hart onder de riem: jouw verhalen inspireren, zetten mensen aan het denken en brengen hen in beweging. Zelfs het kleinste verhaal kan zoveel meer betekenen.

Heb je dus een verhaal, een oproep of wil je gewoon even iets kwijt en je hart luchten? Deel dat met ons want ook als we niet bij elkaar zijn, kunnen we er nog voor elkaar zijn.

Hoe kan je een bericht met ons delen?

Stuur het naar info@letsvlaanderen.be! Of deel je verhaal meteen zelf via onze Facebookgroep. Ben je nog geen lid? Geen zorgen, deze link brengt je naar de groep. Klik op ‘+ Lid worden’ en je gaat van start!

Help anderen met jouw verhaal

Mensen onderschatten vaak de impact van hun daden. Een kort online FaceTime gesprek kan iemands dag helemaal maken. Of een bericht van steun kan mensen zoveel moed brengen dat ze er weer volop tegenaan kunnen gaan. Jouw acties, hoe klein ze ook zijn, inspireren en geven hoop. Stuur daarom jouw verhaal de wereld in! Hier vind je opties om je verhaal verder te delen:

Inspirerende verhalen

Lees hier enkele van de verhalen die ons inspireren:
Een warme oproep
Ook tijdens deze periode zijn we er voor elkaar. Heb je nog een oude gsm op zolder liggen? Neem dan contact op met LETS Vlaanderen of LETS Durme en help zo dak- en thuisloze mensen door deze moeilijke periode. Want zeker in deze tijden is toegang tot de gepaste hulpverlening zeer belangrijk. Ook zijn we nog op zoek naar koortsthermometers, dus heb je er nog een liggen, neem contact met ons op.
We blijven letsen
De straten zijn stil, de stations zijn leeg, de kantoren zijn gesloten, maar toch gebeurt er heel wat. Letsers zetten zich in voor hun buurt en helpen elkaar verder. Zo helpt Sylvie van LETS Durme een handje door boodschappen te doen voor mensen uit haar buurt.

Mondmaskersmaken2.png

Letsers maken mondmaskers

Letsers helpen hulpverleners in de strijd tegen het coronavirus. Verschillende LETS-groepen zoals LETS Begijnendijk en LETS Groot-Heist zijn bezig met het vervaardigen van mondmaskers. Zoek je nog meer info over hoe jij ook mondmaskers kan maken en hoe dit te organiseren, bekijk dan zeker deze pagina.

Letsen in tijdelijke werkloosheid

Letsen wordt door de RVA aanzien als vrijwilligerswerk. Letsen in werkloosheid is toegestaan als je hiervan aangifte doet bij jouw uitbetalingsinstelling.
Maar wat als je tijdelijk werkloos geworden bent naar aanleiding van Covid-19 en je wil letsen? Vanaf 1 februari tot 30 juni kan je zonder aangifte vrijwilligerswerk doen voor een particulier of een organisatie.

VOLG JE ONS AL OP FACEBOOK?

follow-1_w256_facebook.png

info@letsvlaanderen.be | http://www.letsvlaanderen.be/
Wellekensstraat 45 – 9300 Aalst
Vlaanderen verbeelding werkt
Online bekijken | Uitschrijven