Nieuws vanuit Lets Vlaanderen
U kunt de nieuwsbrief ook online bekijken
Lets Vlaanderen
E-flash november

HET GROTE TALENTENDEBAT

ZATERDAG 21 NOVEMBER - 19u30 tot 21u

In onze samenleving zijn er nog te veel drempels waardoor de talenten van mensen niet tot ontplooiing komen. We kunnen vastzitten in een energievretende job, in een vooroordeel dat mensen over ons hebben, in een omgeving waarbij onze innerlijke krachten niet erkend worden, …

Tijdens 'Het Grote Talentendebat' gaan we hierover met diverse deskundigen in gesprek. Via getuigenissen gaan we op zoek naar waar we binnen onze samenleving voor verandering kunnen zorgen. Dit online debat wordt gemodereerd door ‘Low Impact Man’ en letser Steven Vromman.

Panelleden:

- Marc Buelens: https://marcbuelens.com/ 
- Luk Dewulf: https://www.kiezenvoortalent.be/
- Ellen Van Der Zwalmen (Welzijnszorg)
- Katrien Zuallaert (Vormingplus)
- Larissa Van Melkebeek & Yuki Rosiers (Brake-out)
- Greet Vandewynckele (VFG)

Marc Buelens

Als opiniemaker voor Trends en Knack-magazine speurt Marc Buelens naar kwaliteit. Met scherpe vragen en een levendige pen laat hij ons nadenken over diverse maatschappelijke vraagstukken. Hij is professor aan de ‘Vlerick Business School’ en schreef onder meer het boek ‘De Verblinde Samenleving’.
Luk Dewulf

Als schrijver, talentenfluisteraar, pedagoog, talent- en burn-out coach focust Luk Dewulf op talentontplooiing en het voorkomen van burn-out. ‘Kiezen voor Talent’ is zijn leuze en het onderwerp van zijn boek: ‘Ik kies voor mijn talent’.
Welzijnszorg
Ellen Van Der Zwalmen

We komen allemaal veel drempels tegen bij het ontplooien van onze talenten, maar bij mensen in armoede komen er nog heel wat drempels bovenop. Wie in armoede leeft wordt vaak geconfronteerd met schaamte, isolatie en het gevoel niets waard te zijn. Welzijnszorg is de grootste beweging tegen armoede in Vlaanderen en Brussel.
Vormingplus
Katrien Zuallaert

Als vormingsinstelling zet Vormingplus in op het ontwikkelen van talenten in groep. “Respect voor verschillende visies, diverse levensbeschouwingen en uiteenlopende achtergronden zien we als basis voor een samenleving waarin iedereen meetelt en meedoet.”
Brake-out
Larissa Van Melkebeek
& Yuki Rosiers

Als Brake-Out deelnemer is Juki Rosiers de perfecte persoon om haar ervaring te delen over talent-denken. Brake-Out is een driejarig groepsprogramma voor jongvolwassenen met een bijzondere zorgvraag. Op een ervaringsgerichte manier krijgen de deelnemers van Brake-out de kans om hun talenten verder te ontdekken en te delen met mensen in hun netwerk en de brake-out buurt.
VFG
Greet Vandewynckele


VFG zet zich in voor personen met een handicap, chronisch zieken en hun netwerk. Ze geven personen met een handicap een evenwaardige plaats in de maatschappij en streven naar volwaardig burgerschap in een samenleving waar iedereen meetelt.

DIVERSE GETUIGENISSEN

We praten niet over, maar met elkaar. Dankzij verschillende getuigenissen van onder meer 'Konnekt' en 'VFG' (vereniging personen met een handicap) brengen we ons debat en onze campagne tot leven.

 

ANDERE ONLINE ACTIVITEITEN

Naast dit debat organiseren we nog tal van andere workshops en webinars. Ga naar onze website voor meer informatie: http://tijdvoortalent.be/

 

HOE SPREEKT JOUW LETS-GROEP NIEUW TALENT AAN?

Door de coronamaatregelen is het momenteel niet mogelijk om ‘live’ samen te komen. Hoe kan je dan nieuwe leden verwelkomen in jouw LETS-groep? Je kan bijvoorbeeld de gratis videobeldienst Jitsi Meet gebruiken om online infomomenten te organiseren en nieuwe leden wegwijs te maken op het LETS-platform. In deze video vertelt Ingrid van LETS Leie je meer:

https://www.youtube.com/watch?v=REl48l9W4gE

Facebookpagina
'LETS Vlaanderen': volg het laatste nieuws, campagnes en andere acties van LETS Vlaanderen via deze pagina.
Facebookgroep
'LETS Vlaanderen - groep voor LETSers': deel tips, ervaringen, vragen, ideeën, ...
info@letsvlaanderen.be | http://www.letsvlaanderen.be/
Wellekensstraat 45 – 9300 Aalst
Vlaanderen verbeelding werkt
Online bekijken | Uitschrijven