Nieuws vanuit LETS Vlaanderen
U kunt de nieuwsbrief ook online bekijken
Lets Vlaanderen
E-flash mei

Nu, nog meer dan ooit, hebben mensen nood aan LETS.
Zowel op economisch, ecologisch als sociaal vlak. Het is tijd om voluit op de groei van onze beweging in te zetten.

Daarom hebben we eind 2021 een strategisch traject gevolgd bij het adviesbureau ‘Strategies and Leaders’. Een adviesbureau dat enkel werkt voor organisaties en bedrijven die een betere wereld als missie hebben. Samen onderzochten we hoe LETS Vlaanderen de LETS-beweging sterker op de kaart kan zetten.  

 

De kernpijlers van de nieuwe strategie

We willen meer mensen aan het letsen krijgen. Maar daarmee willen we de lokale groepen niet belasten. Daarom zetten we in op de LETS Vlaanderen-groep, als complementaire groep naast de lokale groepen. We bekijken met elke groep op maat hoe we LETS in hun regio sterker op de kaart kunnen zetten en hoe we de eigenheid van de lokale groepen hierbij niet verliezen, maar juist versterken.
Elke groep heeft een eigen verhaal. Daar zit de kracht van onze beweging. We hebben onze eigenheid, maar behoren tegelijk ook tot dezelfde familie. Met LETS Vlaanderen willen we onze community meer naar de voorgrond brengen. Niet alleen naar de buitenwereld, maar ook binnen de gemeenschap zelf. Want zo inspireren we elkaar om meer uit LETS te halen.

Organiseer je een activiteit, heb je een leuk verhaal of wil je graag iets over LETS delen, neem dan zeker contact met ons op via woutervd@lets.vlaanderen

We komen graag langs om alles in beeld te brengen. Want sterke verhalen brengen de uniciteit van de LETS-groepen, letsers en LETS-transacties naar boven.

LETS bouwt aan een warme, duurzame en meer rechtvaardige samenleving. En deze missie zetten we extra kracht bij door samen te werken met repaircafées, sociale huizen, …

 

Dit is voor onze beweging niets nieuw. Veel groepen hebben al inspirerende samenwerkingen met lokale organisaties. Vanuit LETS Vlaanderen willen we dit extra stimuleren en ondersteunen. Organisaties kunnen zich aansluiten bij de lokale groep of bij de LETS Vlaanderen-groep. En zo vergroten we samen de impact van LETS op onze maatschappij.

LETS Leeft

Van bestuurders tot kerngroepen. Van geëngageerde letsers tot sympathisanten. Van Limburg tot West-Vlaanderen en van Antwerpen tot Brussel. We maken allemaal deel uit van dezelfde LETS-familie. We delen ons geloof in de kracht van de LETS-methodiek en vinden elkaar in onze passie om deze verder uit te dragen.


We kijken er alvast enorm naar uit om samen met jullie LETS sterker op de kaart te zetten. Want LETS leeft.


LETS Vlaanderen

Facebook-groep
'LETS Vlaanderen - groep voor LETSers': deel tips, ervaringen, vragen, ideeën, ...
Facebook-pagina
'LETS Vlaanderen': volg het laatste nieuws, campagnes en andere acties van LETS Vlaanderen via deze pagina.
info@letsvlaanderen.be | http://www.letsvlaanderen.be/
Vlaanderenstraat 53 – 9000 Gent
Vlaanderen verbeelding werkt
Online bekijken | Uitschrijven